Ihmisyys, toimijuus ja poliittinen historia - Ville Soimetsä (Turun yliopisto, 2022)
Poliittisessa historiassa rakenteiden ymmärrys edellyttää ihmisyyden ja toimijuuden ymmärrystä, miksi-kysymysten etsintää ja niihin vastaamista. Siinä ovat avuksi uteliaisuus, kylmäpäisyys ja empatia.