Hyve-etiikan kritiikki feministisen filosofian näkökulmasta - Suorsa, Eero (fi=Turun yliopisto|en=University of Turku|, 2018)
Tutkielmassani tutkin Aristoteleen hyve-etiikkaa feministisen filosofian näkökulmasta. Näkökulmani on kriittinen, ja sijoitan omat tutkimukselliset lähtökohtani radikaalifeminismiin. Kritisoin Aristoteleen hyve-eettistä teoriaa eritoten naisten sekä orjien erittäin huonosta asemasta tässä teoriassa. Pyrin osoittamaan, että Aristoteleen hyve-eettinen teoria ei sovellu nykyaikaiseen yhteiskuntaan. Pyrin myös osoittamaan että Aristoteleen hyve-eettisestä teoriasta ei ole mahdollista korjata versiota joka olisi tasa-arvoinen ja soveltuisi nykyaikaiseen tasa-arvoon sitoutuneeseen yhteiskuntaan. Osoitan että keskeiset ongelmat Aristoteleen hyve-eettisessä teoriassa ovat naisten huono asema, orjien huono asema ja hyve-etiikan elitismi joka näkyy myös nykyaikaisessa hyve-etiikassa. Lopuksi pyrin kysymään, miksi naisten asema on edelleen huono filosofian alalla sekä filosofisessa teorian muodostamisessa sekä naisten konkreettisessa työssä filosofian laitoksilla.