Keiden tasa-arvo tai yhdenvertaisuus? Yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden kielet uutisjournalismissa 1999–2018 - Kanner, Antti (Finland, 2025)
Yhdenvertaisuuslainsäädännön kehitys 2000-luvulla on muuttanut yhteiskunnallisen
oikeudenmukaisuuden käsitteistöä suomalaisessa julkisessa keskustelussa. Onko yhden-
vertaisuus syrjäyttämässä tasa-arvon? Ketkä yhteiskunnallisesta oikeudenmukaisuudesta
julkisuudessa keskustelevat ja mitä sanoja he siihen käyttävät? Artikkelissa näitä kysymyk-
siä tarkastellaan suuren sanomalehtiaineiston avulla.