Fysiikan oppimisen tilannekohtaisen kiinnostuksen kehitys - Uusitalo, Helmi (My University, 2026)
Tässä tutkielmassa tarkastellaan fysiikan oppimiseen liittyvän tilannekohtaisen kiinnostuksen kasvatuskeinoja. Tilannekohtaiseen kiinnostukseen vaikuttavat paljon opettajan valitsemat opetusmenetelmät ja tuntirakenteet. Jotta yhä useammat oppilaat saataisiin pitkäaikaisemmin kiinnostumaan fysiikan oppimisesta, pitäisi tilannekohtaista kiinnostusta yrittää nostattaa. Tilannekohtaisen kiinnostuksen nostattamisen keinoja tutkiessa voidaan huomata, että niitä on monia. Parhaimmat oppimista kehittävät keinot ovat todettu liittyvän oppituntien sisältöön ja opetusmenetelmiin. Huonoiten oppimista kehittävät keinot liittyvät draamapohjaiseen oppimiseen ja suoraan kirjasta lukemiseen.
Keywords: fysiikka; opetus; tilannekohtainen kiinnostus; oppimismenetelmä