"THE WAR IS NOW THE STORY OF OUR LIVES" - Miehityskokemuksen kerronnallistaminen kirjeromaanissa The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society - Peltonen, Tiina (My University, 2020)
Pro gradu -tutkielma, jonka kohteena on Mary Ann Shafferin ja Annie Barrrowsin historiallinen kirjeromaani vuodelta 2008. Tapahtumat perustuvat osittain saksalaisten sotilaiden vuosina 1940-1945 tekemään miehitykseen Guernseyn saarella. Tutkin työssä, miten guernseylaiset kerronnallistavat miehityksen aikana kokemiaan traumaattisia tapahtumia kirjeiden avulla. Lisäksi tutkimuskohteenani on kirjeromaanin sisällä kirjoitettu kirja guernseylaisten kokemuksista. Tutkielman teoriakehys muodostuu traumateorian ja kerronnan keinojen yhdistämisestä, samoin feministisestä ja narratologisesta äänen teoriasta.