Ydinreaktiot energiantuotannossa - Kokkinen, Sannimari (My University, 2025)
Tässä tutkielmassa käsitellään yleisesti ydinvoimaa energianlähteenä, ja syvennytään fissio- ja fuusioreaktioiden toimintaan. Aluksi esitellään reaktioiden toimintaperiaatteet, sekä niiden erilaisia toteutustapoja energiantuotannossa. Tutkielmassa syvennytään myös fuusioreaktoreissa vaadittavan magneettisen koossapidon menetelmiin. Lopuksi tutkielmassa käsitellään ydinvoiman ympäristövaikutuksia. Fissio- ja fuusioenergiaa vertaillaan muihin uusiutuviin energiamuotoihin, sekä pohditaan tulevaisuuden näkökulmia. Tutkielmassa käydään läpi myös ydinjätteeseen liittyviä ongelmia ja ydinjätteen loppusijoitusratkaisua.
Keywords: ydinreaktiot, ydinvoima, ydinenergia, fissio, fuusio