Turun keskustassa viihdytään ja käytetään palveluja, mutta ostosten merkitystä ei pidä aliarvioida - Marjanen, Heli; Kohijoki, Anna-Maija (Finland, 2026)
Turun kaupunki haluaa parantaa kauppatoria ympäröivänkaupallisen ydinkeskustan ympärivuotista houkuttelevuutta, viihtyisyyttä ja kaupallista elinvoimaa. Tutkimus osoittaa, että Turun keskustan vahvuuksia kauppapaikkana ovat tiivis kaupunkirakenne ja hyvä saavutettavuus. Keskustassa viihdytään ja käytetään rahaa, mutta kulutuksen painopiste on siirtymässä tavaroista palveluihin. Jokirannan miljöö kahviloineen ja ravintoloineen nousee vahvasti esiin vetovoimatekijänä, mutta yleisin syy vierailulle on edelleen ostosmatka. Eniten rahaa käytetään päivittäistavaroihin, muotikauppaan sekä kahvila- ja ravintolapalveluihin. Lähes puolet vastaajista tuli keskustaan jalan, mutta yli kaksinkertainen keskikulutus muihin verrattuna nostaa autoilijat rahankäyttövertailun kärkeen.