Sarjamagneettistimulaation mahdollisuudet psykiatriassa ja tulevaisuuden näkymät - Taiminen Tero; Jääskeläinen Satu K (Suomen Lääkäriliitto, 2022)
Eurooppalaisessa näytönastekatsauksessa sarjamagneettistimulaatio (rTMS) on arvioitu varmasti tehokkaaksi masennuksen hoitomuodoksi (näytönaste A). Teho sijoittunee lääkehoidon ja sähköhoidon välille.
rTMS on todennäköisesti tehokasta (näytönaste B) kaksisuuntaisen mielialahäiriön masennusjaksoissa, traumaperäisessä stressihäiriössä ja skitsofrenian negatiivissa oireissa.
Menetelmän tekninen kehitys on nopeaa, ja lähitulevaisuudessa hoito todennäköisesti nopeutuu, tehostuu ja sen vaikuttavuus paranee edelleen.