Kuvantamistutkimukset endometrioosin diagnostiikassa - Joronen Kirsi; Komar Gaber (Finland, 2022)
Kuvantamistutkimukset ovat keskeinen työväline endometrioosin diagnostiikassa, erityisesti taudin laajuutta kartoitettaessa. Käytetyimmät ja parhaiten soveltuvat menetelmät ovat emättimen kautta tehtävä kaiku- ja magneettitutkimus. Molemmat kuvantamismuodot vaativat perehtyneisyyttä ja ovat yhtä hyviä sairauden toteamisessa. Erityisesti suunniteltaessa leikkaushoitoa endometrioosin laajuus on kartoitettava huolellisesti kuvantamisen avulla.