Digitaalisen integraation luoma synergia vie kohti älykästä satamakaupunkia - Wahlström, Irina; Edelman, Kristel; Franzén, Riikka; Tsvetkova, Anastasia; Chen Zhou, Yiran (Finland, 2026)
Turun kaupunkikeskusta laajenee sataman suuntaan, mikä vahvistaa kaupungin ja sataman symbioosia. Digitalisaatio mahdollistaa tehokkaan ja kestävän vuorovaikutuksen kaupungin ja sataman välillä. Turun kaupunki pyrkii kehittymään älykkäämmäksi kaupungiksi tehostamalla datan käyttöä edistäen samalla ympäristön kestävyyttä ja kaupunkilaisten osallisuutta. Myös Turun satama tavoittelee tehokkuuden, käyttäjäystävällisyyden ja turvallisuuden kasvattamista digitalisaation keinoin. Älykäs satamakaupunki -hanke tutki kaupungin ja sataman tavoitteiden yhteyksiä. Hanke loi tavoitekuvan älykkäästä satamakaupungista keskittyen paitsi sataman ja kaupungin väliseen vuorovaikutukseen, myös muihin keskeisiin sidosryhmiin kuten asukkaat ja vierailijat.