Digitaalisen kaksosen rooli toimitusketjujen riskienhallinnassa - Kyttänen, Vikke (My University, 2024)
Tutkielman tarkastellaan digitaalisen kaksosen roolia toimitusketjujen riskienhallinnassa. Digitaalinen kaksonen on virtuaalinen malli fyysisestä toimitusketjusta, joka mahdollistaa toimitusketjun reaaliaikaisen seurannan, simuloinnin ja optimoinnin. Tutkielman tavoitteena oli selvittää, miten digitaalista kaksosta voidaan hyödyntää toimitusketjujen riskienhallinnassa ja millaisia mahdollisuuksia se tarjoaa nykyisessä liiketoimintaympäristössä. Tutkielman keskeiset johtopäätökset osoittavat, että digitaalista kaksosta on mahdollista hyödyntää toimitusketjujen riskienhallintaan, kun se sisältää tarvittavat teknologiat ja kyvykkyydet tilanteiden analysointia ja simulointia varten.
Keywords: Digitaalinen kaksonen, riskienhallinta, Industry 4.0