FOOD NON-FOOD : Radikaalit tulevaisuudet -työpajojen tulokset - Hietanen, Olli; Kirveennummi, Anna; Nurmi, Timo (fi=Turun yliopisto. Turun kauppakorkeakoulu|en=University of Turku, Turku School of Economics|, 2019)
Varsinais-Suomen ruokaketjun kehittämishankkeen (VARRU) -tulevaisuusprosessi on kolmivaiheinen: ensimmäisessä vaiheessa kartoitettiin yhdessä yritysten yms. toimijoiden kanssa ruoan ja varsinkin lähiruoan tuotantoon ja kulutukseen liittyviä trendejä. Seuraavassa vaiheessa (eli Radikaalit tulevaisuudet -työpajoissa) haastettiin kaikki tähän asti tehty työ. Samalla näkökulmaa laajennettiin elintarvikkeista ja maataloudesta agri- ja biotalouteen. Kolmannessa vaiheessa tulevaisuusprosessin tuloksia arvioidaan ja hyödynnetään yhteistyössä elintarvikealan toimijoiden kanssa. Tavoitteena on tunnistaa uusia liiketoimintamahdollisuuksia sekä näkökulmia yritysten ennakointiprosessien kehittämiseksi. Tämä raportti tiivistää Turussa 18.9.2012 (Logomossa) sekä 8.11.2012 (Forum Marinumissa) järjestettyjen Food Non-Food Radikaalit tulevaisuudet -työpajojen tulokset. Työpajat jatkoivat Varsinais-Suomen ruokaketjun kehittämishankkeen tulevaisuusprosessia ja tilaisuudet järjestettiin yhteistyössä Varsinais-Suomen Osaamiskeskusohjelman kanssa. Tällä tavalla työpajojen tuloksia voitiin hyödyntää myös samaan aikaan meneillään olevassa ”TURKU 2014+, Alueellisen innovaatiopolitiikan valmistelu”-hankkeessa.