Business Intelligence -järjestelmän kehitystyön haasteet - Lehtinen, Eero (My University, 2024)
Yritykset tarvitsevat jatkuvasti tietoa toimintaympäristöstään, asiakkaistaan, kilpailijoistaan ja omista sisäisistä prosesseistaan liiketoimintansa tueksi. Business Intelligence -järjestelmät pyrkivät vastaamaan näihin tarpeisiin tarjoten tietoa päätöksenteon tueksi. Tutkielmassa tarkastellaan Business Intelligence -järjestelmien kehitystyön haasteita käyttäen case-esimerkkiä ja osoitetaan, miten niihin voidaan vastata. Lisäksi tutkimus tuo esille, että vaikka liiketoimintatiedon hallintaa on tutkittu, Business Intelligence -järjestelmien kehitystyön haasteista on niukasti tietoa. Organisaatiot pyrkivät parantamaan päätöksentekoaan Business Intelligence -järjestelmien avulla, mutta kehitystyöhön liittyy haasteita, kuten resurssien niukkuus ja liiketoimintahyötyjen hankaluus. Tutkimus tarjoaa suosituksia ja näkökulmia ketterien kehitysmallien yhdistämiseen, mikä on arvokasta organisaatioille, jotka pyrkivät kehittämään järjestelmiään tai oppimaan muiden kokemuksista. Tutkimuksessa tarkastellaan case yrityksen käyttöönottoprojektin, osallistuvan havainnoinnin, teoreettisen materiaalin ja haastattelujen kautta mitä haasteita Business Intelligence -järjestelmän kehitystyössä ilmenee.

Companies constantly need information about their operating environment, customers, competitors and their own internal processes to support their business. Business Intelligence systems aim to meet these needs by providing information to support decision-making. The thesis examines the challenges of Business Intelligence system development using a case example and shows how they can be answered. In addition, the thesis shows that although the management of business information has been studied, there is little information about the challenges of Business Intelligence system development. Organizations strive to improve their decision-making with the help of Business Intelligence systems, but the development work involves challenges, such as the scarcity of resources and the difficulty of business benefits. The thesis provides recommendations and perspectives on how to integrate agile development models, which is valuable for organizations seeking to develop their systems or learn from the experiences of others.
Keywords: BI, Business Intelligence, Kehitys, Haasteet