Ideointia ja uudistumista ennakoiden – Innotutkan vinkkejä pk-yrittäjille - Aalto Hanna-Kaisa (Tulevaisuuden tutkimuskeskus, Turun yliopisto, 2025)
Tulevaisuustyöskentelyssä pohditaan mahdollisuuksia sekä erilaisissa aikaulottuvuuksissa että kurkkaamalla ilmiöiden pinnan alle. Tulevaisuusajattelu on taito, jota voi kehittää ja tässä oppaassa on erilaisia vinkkejä niin oman ajattelun haastamiseen kuin liiketoiminnankin kehittämiseen. Aikamatkailu hyötyy luovuudesta, mutta myös analyyttisyys on tarpeen. Kun yritystoiminnan kehittämisen peili on tulevaisuus eikä historia, yrittäjä voi saada uusia ideoita ja osasta historian luomasta painolastista voi olla helpompaa luopua.
‘Innotutka – yrittäjien kestävillä innovaatioilla menestystä muuttuneissa olosuhteissa’ -hankkeen rahoitti 9/2021–8/2023 välisenä aikana Keski-Suomen ELY, toimintalinja 9. REACT-EU-välineen määrärahat ovat osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia. Hanke toteutettiin Turun ammattikorkeakoulun (koordinaatio), Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen sekä Humanistinen ammattikorkeakoulun yhteistyönä.