Tv-ilmaisun materiaaliset murrokset - Kannisto, Maiju (Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, 2026)
Tässä luvussa materialisoidaan tv-ohjelmien visuaalista ilmaisua ja sen murroksia. Tv-ilmaisua tarkastellaan eri ammattiryhmien luovana ohjelmatyönä: kuvaajien, lavastussuunnittelijoiden, valaisijoiden, pukusuunnittelijoiden, puvustajien ja naamioitsijoiden yhteistyötä tuotannoissa. Tv-ruudun takana monien tekijöiden taiteellinen työ ja teknologiat jäävät usein näkymättömäksi katsojille, vaikka niiden tulos ei jääkään ja tekijöiden nimet toki vilahtavat ruudussa. Myös tutkimuksessa tv-kuvan taustalla työskentelevät ovat jääneet usein sivuun.
Kulttuurin vuosisata. Luova ohjelmatyö Yleisradiossa 1926–2025