Parituksista ja niihin perustuvista protokollista - Stenman, Tomas (My University, 2023)
Tutkielmassa esitetään paritukset ja niihin tarvittavat elliptiset käyrät sekä käsitellään parituksia käyttäviä kryptografisia protokollia. Tutkielma alkaa esittelemällä parituksiin tarvittavien elliptisten käyrien perusasioita ja ominaisuuksia, sekä esitetään parituksissa tärkeiden jakajien ja torsiopisteiden määritelmät. Toisessa luvussa käsitellään parituksia, joista esitellään Weilin ja Taten paritukset, sekä näissä käytettävien funktioiden laskemiseen käytettävä Millerin algoritmi. Tutkielman kolmannessa luvussa käsitellään kolmea parituksia käyttävää kryptografista protokollaa, eli kolmen osapuolen Diffie-Hellmanin avaimenvaihtoprotokollaa, lyhyiden allekirjoitusten järjestelmää ja identiteettiin perustuvaa salausta.
Keywords: elliptiset käyrät, paritukset, protokollat, kryptografia