Paperin käsittelyn aikakustannusten arviointi perinteisessä tuotannonohjauksessa : Tapaustutkimus metalliteollisuuden alihankinnan pk-yrityksestä - Mansikka-aho, Aleksi (My University, 2024)
Tutkimuksessa arvioitiin paperin käsittelyn aikakustannuksia metalliteollisuuden alihankinnan perinteisessä tuotannonohjauksessa. Yksi teollisuusyritys toimi tutkimuksen kohteena, jonka paperin käyttöä ja siihen liittyviä kustannuksia analysoitiin laajasti. Tutkimus vaati mittavaa aineiston käsittelyä ja tarkkaa valikoimista. Päämääränä oli tarjota kattava katsaus paperin käytöstä tuotannonohjauksessa kyseisessä yrityksessä, mikä saavutettiin onnistuneesti. Tulokset osoittavat, että paperin käyttö tuotannonohjauksessa voi aiheuttaa merkittäviä aikakustannuksia erityisesti tiedonhallinnan näkökulmasta. Näiden kustannusten esiintuloon vaikuttavat tiedon liikkuvuus, käsittely ja päivittäminen. Tutkimuksessa havaittiin myös runsaasti paperiin liittyviä kustannuksia, kuten tulostusmäärien ja tarvikkeiden ostojen suuren määrän. Lisäksi yrityksen tuotannonohjausjärjestelmän ja tuotannon tutkimus antoivat näkemyksiä paperin käytön aiheuttamiin kustannuksiin. Tutkimus esittää suosituksia perinteisen paperisen tuotannonohjauksen kustannusten vähentämiseksi, kuten välimatkojen lyhentämisen ja digitalisoinnin. Tärkeimpänä tuloksena voidaan mainita, että vuotuiset paperin käsittelyn kokonaiskustannukset 54 työntekijälle arvioitiin 419 218,8 euroksi yrityksessä, mikä vastaa noin 7763,3 euroa per työntekijä vuodessa.
Keywords: paperin käsittely, aikakustannukset, metalliteollisuus, alihankinta, tuotannonohjaus, kustannusanalyysi