Työnteon valvonta sijaintitiedon avulla ja työntekijän henkilötietojen suoja - Suominen, Marlene (My University, 2021)
Tutkielmani tarkoituksena on selvittää voimassa olevan oikeuden perusteella, miten henkilötie-tojen suoja rajoittaa työnantajan mahdollisuuksia valvoa työntekoa sijaintitiedon avulla. Digi-talisaation myötä lähes kaikki työntekijät käyttävät teknisiä laitteita työssään, minkä seurauk-sena työntekijöiden teknisten laitteiden käyttöä ja sijaintia voidaan valvoa. Suomessakin erilai-set valvontatavat ovat yleistyneet lähes huomaamattomasti, koska tietoverkon kautta tapahtu-va valvonta ei ole helposti havaittavissa. Näiden tekijöiden takia tietosuojasääntely on uudis-tettu viime vuosien aikana. Työntekijöiden henkilötietoja suojataan ihmis- ja perusoikeutena, josta saa poiketa vain laintasoisella säännöksellä, minkä takia vain tietyissä laissa säädetyissä tilanteissa voidaan valvoa, miten, milloin ja missä työntekijä käyttää teknisiä laitteita. Tieto-suojalainsäädännössä ei ole kuitenkaan määritelty yksityiskohtaisesti sallittuja työntekijöiden valvontatapoja. Tietosuojasääntelyssä on määritelty yleiset periaatteet ja vaatimukset henkilötietojen käsittelyl-le, jotka ovat keskeisessä osassa tutkielmaani. Tutkielmani kannalta keskeisimmät periaatteet ovat GDPR:ssä säädetyt käsittelyä ohjaavat periaatteet lainmukaisuus, kohtuullisuus, lä-pinäkyvyys, käyttötarkoitussidonnaisuus ja tietojen minimointi sekä lain yksityisyyden suoja työelämässä tarpeellisuusvaatimus. Tutkielmassani selvitetään tietosuojaperiaatteiden ja tar-peellisuusvaatimuksen avulla lainmukaiset valvontatavat, joita voidaan käyttää työntekijöiden työnteon valvontaan soveltuvien oikeusperusteiden perusteella. Tutkielmani osoittaa, että oikeusperusteista työntekijän suostumus, työnantajan lakisääteinen velvollisuus ja työnantajan oikeutettu etu soveltuvat tietoverkon kautta tapahtuvan valvonnan oikeusperusteeksi. Suostumuksen käyttömahdollisuudet ovat kuitenkin hyvin rajalliset, ja laki-sääteinen velvollisuus soveltuu vain työajan ja työturvallisuuden valvontaan, jonka avulla saa-tua tietoa ei saa käyttää muihin tarkoituksiin. Muihin käyttötarkoituksiin voidaan käyttää oi-keutettua etua, jos tasapainotestin perusteella tietyn valvontatavan käyttäminen on sallittua. Työsuhteessa oikeusperuste ja käsittelytarkoitus on perusteltavissa työnantajan liiketoiminnal-listen intressien ja turvallisuuden takia, mistä johtuen kaikkien valvontatapojen osalta valvon-nan tarpeellisuus osoittautuu olevan ratkaisevassa roolissa.
Keywords: tietosuoja, työsuhde, työntekijä, henkilötieto, valvonta, tekninen valvonta, tietoverkko, pai-kantaminen, paikkatieto, sijaintitieto