Turun kaupunginkirjaston vanhan kokoelman tutkimushanke: uutta tietoa vanhasta kokoelmasta - Karppinen Emilia; Yli-Seppälä Laura (Informaatiotutkimuksen yhdistys, 2022)
Turun kaupunginkirjaston vanhan kokoelman tutkimushanke alkoi syksyllä 2013, jolloin myös Turun kaupunginkirjasto vietti 150-vuotisjuhliaan. Tutkimushankkeen tavoitteena oli tutkia Turun kaupunginkirjaston vanhaa kokoelmaa, luetteloida kokoelma, saattaa se tutkijoiden käytettäväksi ja tehdä se tunnetuksi. Nyt, keväällä 2017, hanke on tullut päätökseensä, ja kaikki teokset on saatu luetteloitua. Toukokuussa 2017 Turun kaupunginkirjastolla järjestetään hankkeen päätösseminaari, jossa kerrotaan hankkeen tuloksista ja luettelointitiedot sisältävää kokoelmatietokantaa esitellään yleisölle valmiissa muodossaan ensi kertaa.