Miten huomata yhä moninaisempaa osaamista? - Ketamo Harri; Ollila Johanna; Paaso Laura (Sitra, 2022)
Muistiossa esitellään osaamisen tunnistamiseen liittyviä ilmiöitä, haasteita ja mahdollisuuksia, jotka perustuvat kirjoittajien esittelemään tutkimukseen sekä heidän kokemuksiinsa ja havaintoihinsa. Muistio käsittelee moninaisen osaamisen huomaamisen ja näkyväksi tekemisen kysymyksiä yksilöiden, yhteisöjen ja koko yhteiskunnan näkökulmista. Kantavana ajatuksena on, että osaaminen on hyvän elämän tärkeä osatekijä.
Yksilön näkökulmasta tarkasteltuna osaaminen on nähtävä tutkintoa tai ammattia laajemmin. Osaaminen on tärkeä osa ihmisen identiteettiä, ja monin tavoin hankittu osaaminen kietoutuu osaksi läpi elämän kehittyvää
osaamisidentiteettiä. Osaamisidentiteetin vahvistaminen auttaa yksilöä hyö- dyntämään osaamistaan monipuolisesti työssä ja muussa elämässä. Yhteisöjen osaamisen tunnistamista tarkastellaan muistiossa kahdesta näkökulmasta. Työyhteisöissä on käytäntöjä ja ajattelutapoja, jotka voivat jättää moninaista osaamista piiloon. Työyhteisöissä ja rekrytoinneissa on keskeistä huomata erilaiset ja moninaiset osaamistarpeet sekä tunnistaa, tuoda esiin ja vaalia monenlaisia vahvuuksia. Toinen näkökulma liittyy siihen, etteivät osaamisesta käytetty kieli ja merkitykset aina kohtaa. Avuksi tähän voidaan löytää ratkaisuja esimerkiksi kieliteknologian hyödyntämisestä.
Kun tarkastellaan elinikäistä oppimista sekä moninaisen osaamisen kehittymistä ja näkyväksi tekemistä yhteiskunnassa, on tärkeää nostaa esiin maailman monimutkaistuminen ja systeeminen ajattelu. Ratkaisuja onkin haettava monista suunnista. On tunnistettava osaamisen ja oppimisen merkityksellisyys ja tehtävä oman osaamisen kehittäminen mahdolliseksi ihmi- sille elämän kaikissa vaiheissa. Oppiminen ja taitojen hankkiminen tulee nähdä yhteiskunnan tärkeimpänä investointina tulevaisuuteen.