Kuinka yleisiä ovat lihastaudit Suomessa? - Lähdetie Jaana (Suomen lääkäriliitto, 2022)
• Lihastautauteja sairastavien tarkkaa määrää Suomessa ei tiedetä. Kirjallisuuden perusteella luvun arvioidaan voivan olla jopa lähes 17 000.
• Uudet, kalliit hoidot vaativat huolellista seurantaa.
• Kattavalla kansallisella lihastautirekisterillä olisi suuri merkitys hoidon kehittämisen, kansainvälisen yhteistyön ja resurssien suuntaamisen kannalta.