Markkinariskit pk-yrityksissä: Markkinariskien torjunta tavat - Elonen, Eero (My University, 2024)
Tutkielman tavoitteena on selvittää, miten pk-yritykset pystyvät torjumaan markkinariskejä. Tarkoituksena on myös tehdä vertailua torjuntakeinojen välillä. Tutkielmassa kartoitetaan rahoitusriskeihin sekä riskienhallintaan liittyvää käsitteistöä. Lisäksi tutkielmassa esitellään pk-yritysten määritelmää, erityispiirteitä sekä toimintaympäristöä. Rahoitusriskien ymmärtäminen ja hallinta ovat tärkeä osa menestyksekästä yritystoimintaa. On tärkeää ymmärtää minkälaisia riskejä yritys voi kohdata, jotta niiden aiheuttamia mahdollisia taloudellisia vahinkoja pystytään ehkäisemään tai minimoimaan. Rahoitusriskeihin kuuluvat markkinariskit ovat keskeisessä osassa, mitä tulee yritysten kohtaamiin taloudellisiin riskeihin. Ne näyttäytyvät esimerkiksi valuutta- ja korkokurssien heilahteluna tai raaka-aineiden ja osakkeiden hintojen vaihteluna. Tutkimus keskittyy pk-yritysten näkökulmaan, koska ne ovat merkittävä osa eri maiden taloutta. Ne vastaavat suuren osan työllisyydestä sekä arvonlisäyksestä. Pk-yritysten määrittely voi osoittautua haastavaksi, sillä selkeän rajan vetäminen pienten- ja keskisuurtenyritysten sekä suuryritysten välille ei aina ole yksiselitteistä. Tutkielma on tehty käsiteanalyyttisenä, eikä se sisällä empiiristä tutkimusta. Tutkielman lähteinä on käytetty sekä suomalaista, että kansainvälistä kirjallisuutta. Lähteet koostuvat pääosin tietokirjallisuudesta, tieteellisistä artikkeleista ja tutkimuksista sekä OECD:n tutkimusraporteista