Aikuiskasvatuksella on monia mahdollisia tulevaisuuksia - Ulpukka Isopahkala-Bouret (Kansanvalistusseura, 2022)
Aikuiskasvatuksen tulevaisuuksien pohdintaan tarvitaan suuntaviivoja. Tutkimuksen kriittinen tehtävä on  tunnistaa, millaiset tahot pyrkivät ohjailemaan tulevaisuuden suuntaa ja millaisia pyrkimyksiä niillä on. Ei ole  samantekevää, ketkä pääsevät tulevaisuuden koulutusvisiointiin mukaan ja millä ehdoin.