Kirja-arvio: Vuoropuhelu Etelä-Amerikan nykymaisemasta. Andermann, Jens, Blackmore, Lisa & Dayron, Carrillo Morell (toim.), Natura: Environmental Aesthetics After Landscape. 2018. ISBN: 978-3-03-580053-1. - Roivainen Hilja (Taidehistorian seura – Föreningen för konsthistoria ry, 2025)
Kirja tuo uuden näkökulman viimeaikoina vilkkaasti käytyyn vuoropuheluun ekokriittisestä taiteesta havainnollistamalla painokkaasti maisemaidean roolia luonnon valloittamisen mahdollistavana utooppisena tasona. Utooppinen maisema symboloi kirjassa kuvatun ilmastonmuutoshuolen kautta luonnon hyväksikäyttöä. Esseet avaavat lukijalle modernin tieteen ja kapitalismin kehitykseen kytkeytyvän kolonialismin historiaa. Ne tulkitsevat kriittisesti uudelleen imperialismin värittämää maisemakuvaa ja luonnon valloittamista.