Eroottinen retropelifanitaide keholeikkinä - Puhakka, Onerva (Suomen Pelitutkimuksen Seura ry, 2026)
Tässä tutkimuksessa tarkastelen eroottista fanitaidetta, joka pohjautuu 1990-luvun videopeleihin Crash Bandicoot (1996), Sonic the Hedgehog (1991) ja Spyro the Dragon (1998). Lisäksi mukana on edellisellä vuosikymmenellä julkaistu, mutta 1990-luvulla yhtä lailla vaikuttanut Super Mario (1985). Analyysi fanien tuottamasta kuvamateriaalia asemoituu fanikulttuurien tutkimuksen teoreettiseen viitekehykseen. Käsittelen fanitaiteen tekemistä ja vastaanottoa leikkikulttuurina, jossa kehot toimivat paitsi leikin kohteina, myös välineinä ja vastaanottajina. Tutkimus tuo keskusteluun käsitteen keholeikki, jolla tuon näkyväksi leikkimisen kehollista ulottuvuutta.