Limba română ca limbă străină. Metodologie și aplicabilitate culturală. - Paul Nanu; Emilia Ivancu (Turun yliopisto, 2022)
La volum participă atât cadre universitare care predau în România la anul pregătitor, cât şi lectori din străinătate care activează la lectoratele coordonate de Institutul Limbii Române de la Bucureşti. Cele două laturi predominante ale volumului sunt metodelele de predare ale LRLS şi reflecţii asupra manualelor, pe de o parte, şi implicaţiile de ordin cultural (imersiune şi comunicare interculturală), pe de altă parte.