Uudet menetelmät lääketietieteen koulutuksessa : esimerkkeinä mikro-oppiminen, pelillistäminen ja laajennettu todellisuus - Kiviranta, Panu; Kankuri-Tammilehto, Minna; Tulonen-Tapio, Johanna; Lund, Teija (Suomalainen lääkäriseura Duodecim, 2026)
Uusien oppimismenetelmien käyttöönotto luo mahdollisuuksia tehostaa ja rikastaa lääketieteellistä koulutusta. Lääketieteen kehittyminen on kautta lääketieteen historian edellyttänyt sitä, että opetettava tietopohja päivitetään vastaamaan nykyistä ymmärrystä lääketieteestä. Samoin ymmärrys pedagogiikasta on kehittynyt, ja kouluttamisessa hyödynnettävät keinot ovat muuttuneet. Uusien oppimismenetelmien käyttöönotto luo mahdollisuuksia tehostaa ja rikastaa lääketieteellistä koulutusta peruskoulutusvaiheesta kokeneiden erikoislääkäreiden täydennyskoulutukseen. Keskitymme uusista oppimismenetelmistä erityisesti mikro-oppimisen, pelillistämisen ja laajennetun todellisuuden teknologioiden hyödyntämiseen lääketieteen koulutuksessa.