ERP-integraation voittajat ja häviäjät monialakonsernissa - näkökulmia ERP-hankkeen onnistumiseen - Sillanpää, Elina (My University, 2026)
Tutkielmassa analysoidaan ERP-järjestelmäintegraation vaikutuksia globaalin monialakonsernin eri liiketoiminnoissa ja eri rooleissa. Erityisenä kiinnostuksen kohteena on järjestelmäuudistuksen hyötyjen ja haittojen jakautuminen eri liiketoimintojen ja roolien välillä. Lisäksi on pohdittu ERP-hankkeen onnistumisen moniulotteisuutta. Tutkimus toteutettiin laadullisena tapaustutkimuksena globaalisti toimivassa teknologiateollisuuden monialakonsernissa, jossa useita kymmeniä paikallisia järjestelmiä on 2020-luvulla korvattu yhdellä globaalilla ERP-järjestelmällä. Empiirinen aineisto koostuu 12 puolistrukturoidusta haastattelusta ERP-hankkeessa erilaisissa rooleissa toimineiden projektipäälliköiden, käyttöönottoja tukeneiden avainhenkilöiden sekä loppukäyttäjien kanssa. Aineisto analysoitiin kvalitatiivisen sisältöanalyysin avulla teemoittelemalla järjestelmäuudistuksen tavoitteisiin, käyttöönottoon, operatiivisessa toiminnassa koettuihin hyötyihin ja haittoihin sekä jatkokehitystarpeisiin liittyviä havaintoja. Analyysin perusteella arvioitiin, millaiset liiketoimintayksiköt ja roolit hyötyvät järjestelmäintegraatiosta eniten eli ovat järjestelmäuudistuksen voittajia ja toisaalta mitkä hyötyvät vähiten tai jopa kokevat haittavaikutuksia hyötyjä enemmän. Tutkimuksen perusteella ERP-integraatiosta hyötyvät eniten standardituotteita valmistavat yksiköt ja vähiten runsaasti variaatioita sisältävä projektiliiketoiminta. Organisaatiohierarkian näkökulmasta ylin johto hyötyy eniten järjestelmän läpinäkyvyydestä ja standardimuotoisesta datasta. Sen sijaan operatiivisessa työssä järjestelmän käytettävyysongelmat aiheuttavat merkittävää haittaa. Pienissä paikallisyksiköissä haitta syntyy liiketoiminta- ja maakohtaisista erityisvaatimuksista, joita standardoidussa järjestelmässä ei huomioida. Tutkimus nostaa esiin ERP-hankkeissa keskeisen ristiriidan ja jännitteen järjestelmän standardoinnin ja paikallisten tarpeiden välillä sekä johdon ja operatiivisen työn tekijöiden välillä. Yksikön liiketoimintamallin ja käyttäjäroolin lisäksi keskeisesti kokemukseen vaikuttava ulottuvuus on liiketoimintayksikön ja työtekijän historia. Tutkimuksen keskeinen kontribuutio on osoittaa, että ERP-järjestelmäintegraatio ja siihen liittyvä harmonisointi tuottavat kiistattomien hyötyjen lisäksi haittoja ja hyödyt ja haitat jakaantuvat epätasaisesti eri liiketoimintayksiköihin ja rooleihin. Tulokset tarjoavat käytännön näkökulmia suurten ERP-hankkeiden johtamiseen sekä korostavat järjestelmän jatkokehityksen merkitystä sekä operatiivisella että strategisella tasolla pitkäaikaisten liiketoimintahyötyjen edellytysten synnylle.
Keywords: ERP-järjestelmät; järjestelmäintegraatio; harmonisointi