Anatominen ruumiinavaus -opintojakson oppimateriaalin tuottaminen sekä leukanivelen rakenne ja toiminta - Nieminen, Tuomas (My University, 2023)
Syventävien opintojen projektityöni koostui pään aluetta käsittelevistä opetusvideoista (3 kpl) ja tästä kirjallisesta työstä. Opetusvideoita valmistui yhteensä kolme kappaletta 1) Ilmelihasten anatomia, 2) Ilmelihasten verisuonitus ja hermotus ja 3) Puremalihasten ja leukanivelen anatomia. Videoiden yhteiskestoksi tuli noin 40 minuuttia. Videot tuotettiin työryhmässä, johon kuuluivat lisäkseni hammaslääketieteen opiskelijat Lauri Ojala ja Jami Kallio. Meillä oli työryhmässä selkeä ja tasapuolinen vastuunjako. Vainajien preparoinnissa olimme kaikki mukana ja videon tuottamisessa omana vastuualueenani oli kuvaaminen sekä puremalihaksia- ja leukaniveltä käsittelevän videon editointi. Olin lisäksi vastuussa palautekyselyn tekemisestä Anatominen ruumiinavaus -opintojakson opiskelijoille. Ensimmäinen opetusvideo esitettiin syksyn 2020 Anatominen ruumiinavaus -opintojakson opiskelijoille, joilta kerättiin palaute. Kaksi muuta videota valmistuivat syksyn 2021 Anatominen ruumiinavaus -opintojaksolle, jonka opiskelijoilta kerättiin palaute kaikista videoista. Palaute oli pääosin todella positiivista ja videoista opetusmateriaalina pidettiin erityisesti kertaamisen apuna. Valmiit videot ladattiin CD3-vuosikurssin opiskelijoiden Anatominen ruumiinavaus -opintojakson Moodle-alueelle. Syventävien opintojen projektityön osuus onnistui hyvin ja opiskelijoilta saatu palaute auttoi muokkaamaan videoista havainnollisia sekä opiskelijaystävällisiä. Kirjallisessa työssä keskityn projektityön omaan vastuualueeseeni – leukanivelen rakenteeseen ja toimintaan. Käyn läpi myös alaleuan johtopuudutuksen teknisen suorittamisen sekä analysoin opetusvideoiden toteutusta ja niistä kerättyä opiskelijapalautetta.
Keywords: alaleuan johtopuudutus, leukanivel, opetusvideo