Konemusiikin pieni suurkaupunki. Tanssijuhlia, listahittejä ja maanalaisia sankareita - Pertti Grönholm (Turun historiallinen yhdistys ry, 2025)
Jos Turku tunnetaan erityisesti joistakin musiikinlajeista, niin yksi niistä on elektroninen tanssimusiikki, ja konemusiikki laajemminkin. Monet menestyksekkäät elektronisen populaarimusiikin artistit ja yhtyeet, arvostetut levy-yhtiöt ja musiikkikaupat sekä muut toimijat ja yhteisöt ovat lähtöisin Turusta ja lähialueelta. Tässä pääluvussa luodaan katsaus turkulaisen konemusiikin vaiheisiin sekä aktiivisiin henkilöihin ja yhteisöihin, jotka ovat tuottaneet kaupunkiin muun muassa tapahtumia ja festivaaleja. Pyrkimyksenä on antaa vastauksia kysymyksiin, miten ja miksi elektroninen musiikki ja sen ympärille syntynyt monimuotoinen toiminta on kehittynyt ja vaikuttanut Turun kaupungissa ja miten tietoisuus konemusiikkikulttuurin historiasta ja vaikutuksesta näkyy toimijoiden ja yhteisöjen itsemäärittelyssä.
Toisen soinnun etsijät