Onko motivaatiolla parasta ennen -päivää? : Laadullinen tutkimus motivaatiotekijöiden yhteydestä asiantuntijoiden työuran jatkamiseen vanhuuseläkeiän yli - Horttana, Maija (My University, 2023)
Suomen työmarkkinoita vaivaa väestön ikääntyminen ja työvoiman väheneminen. Tämän vuoksi olisi tärkeä löytää keinoja työurien pidentämiseen. Tässä tutkielmassa tarkasteltiin työuraansa henkilökohtaisen eläkeikänsä jälkeen jatkaneita asiantuntijoita. Tarkoituksena oli selvittää, millainen yhteys eri motivaatiotekijöillä oli asiantuntijoiden työuran pidentämiseen. Lisäksi tarkasteltiin sitä, millaiseksi asiantuntijat kokivat työnantajan antaman tuen ja miten heidän mielestään tulisi työurien pidentämiseen kannustaa yhteiskunnallisella tasolla. Tutkimus toteutettiin kvalitatiivisena tutkimuksena ja aineisto kerättiin teemahaastatteluin, joita tehtiin viisi kappaletta. Haastateltavat olivat asiantuntijatyötä tekeviä 67–68-vuotiaita jo oman vanhuuseläkeikänsä ohittaneita henkilöitä, jotka työskentelivät eri organisaatioissa ympäri Suomen. Tutkimuksen teoreettisena viitekehyksenä käytettiin Decin ja Ryanin (2000) itseohjautuvuusteoriaa, jossa tarkastellaan motivaation erilaisia tyyppejä, eikä niinkään keskitytä motivaation määrän tarkasteluun. Teoriassa motivaatiota tarkastellaan sen autonomian asteen kautta ja motivaatioon vaikuttaa kolme psykologista perustarvetta. Tutkimuksessa todettiin, että sisäisellä motivaatiolla oli suurin merkitys asiantuntijoiden työuran pidentämiseen. Ulkoisista motivaatiotekijöistä eniten vaikutusta oli halulla ylläpitää taloudellista elintasoa ja erityisesti henkistä terveyttä. Tutkimuksessa myös todetaan, että asiantuntijat saadaan pysymään työelämässä pidempään, mikäli heidän psykologisia perustarpeitansa tuetaan, sillä tällä on suora vaikutus sisäiseen motivaatioon. Myös yhteiskunnallista suhtautumista eläkeikään ja eläkkeelle jäämiseen tulisi muuttaa työuran pidentämistä normalisoivaksi. Ikääntyvillä asiantuntijoilla on paljon kertynyttä osaamista ja tietotaitoa, jota toivottavasti tulevaisuudessa osattaisiin hyödyntää paremmin. Vanhuuseläkkeelle jääminen ja työelämästä poistuminen on jokaiselle hyvin henkilökohtainen päätös, johon liittyy monia tekijöitä. Kaikille työelämässä jatkaminen ei ole mahdollista, mutta on näyttöä sille, että eri ammattiryhmistä asiantuntijoilla on hyvät edellytykset pysyä työelämässä.
Keywords: asiantuntija, ikääntyvä työntekijä, itseohjautuvuusteoria, työelämän pitkittäminen