Palkan määräytyminen työehtosopimuksella työntekijän näkökulmasta - Pietilä, Elena (My University, 2026)
Tutkimuksen aiheena on työntekijöiden ymmärrys palkasta. Tarkastelen tutkimuksessa tästä näkökulmasta työntekijän ymmärrystä erilaisista palkkaehdoista, ja erityisesti sitä, kun työsopimuksessa on käytetty palkan ilmoittamiseen ainoastaan viittausta työehtosopimukseen. Tarkastelen viittausmenettelyn mahdollistavaa kirjallisen selvityksen vaatimusta siitä näkökulmasta, kuinka kansallinen sääntely vastaa Euroopan unionin sääntelyä palkan osalta. Lisäksi kritisoin viittausmenettelyn käyttöä työntekijöiden näkökulmasta. Tutkimusmenetelmät ovat lainopillinen ja empiirinen menetelmä. Lainopillista menetelmää hyödynnetään tutkimuksen oikeusdogmaattisessa osuudessa, jossa käsitellään työsuhteen ehtoja, kirjallisen selvityksen vaatimusta, työehtosopimusviittauksia ja palkkaa koskevia käsitteitä. Lisäksi tutkimus sisältää empiirisen haastattelun tulosten analysoinnin. Haastatteluilla oli tarkoitus kartoittaa työntekijöiden ymmärrystä heidän palkkansa muodostumisesta sekä yleisellä tasolla myös heidän ymmärrystään työehtosopimuksista. Tutkimustulokset osoittivat, että työntekijöiden voi olla vaikeaa hahmottaa palkan muodostumista eri osista, kun palkan suuruutta ei ole selkeästi kirjattu työsopimukseen. Työntekijän on hankala ymmärtää palkan muodostumista varsinkin silloin, kun työsopimuksessa on ainoastaan viitattu työehtosopimuksen palkkaluokkaan. Myös työehtosopimuksesta oikean tiedon löytäminen saattaa olla työntekijälle haastavaa. Työehtosopimusten kieltä sen sijaan haastateltavat eivät kokeneet kovin hankalasti ymmärrettäväksi. Tutkimustulosten perusteella totean johtopäätöksenä, että työntekijöiden on usein vaikeaa löytää työehtosopimuksista heitä koskevat palkkaehdot. Näin ollen työntekijän oikeuksien turvaamiseksi työsopimuksessa ei tulisi käyttää pelkkää työehtosopimusviittausta palkan määrityksessä. Lisäksi työntekijän oikeuksien kannalta olisi parempi, mikäli tälle ilmoitettaisiin kirjallisesti erittely palkan muodostumisesta eli sen eri osista, ja tämä menettely myös vastaisi paremmin Euroopan unionin oikeutta.
Keywords: palkka, palkkaehto, työsopimus, työehtosopimus, työehtosopimusviittaus, kirjallisen selvityksen vaatimus