Lautapelin käyttö kansainvälisen politiikan opetuksessa – kokemuksia Diplomatia-pelikurssin pedagogisesta kehittämisestä ja opettamisesta - Mikael Mattlin (Peda-forum, 2022)
Tässä artikkelissa kerrotaan kokemuksia Turun yliopistossa vuosina 2015–2016 toteutetusta opetuskokeilusta, joka on ollut erittäin suosittu opiskelijoiden keskuudessa1 ja joka sai myös medianäkyvyyttä2. Opetuskokeilussa hyödynnettiin Diplomacy-lautapeliä, jonka ympärille luotiin uudenlainen kansainvälisen politiikan opetuskonsepti. Kurssia on pidetty intensiivisenä ja fyysisesti sekä emotionaalisesti rankkana, mutta myös erinomaisen opettavaisena opetusmuotona. Monen opiskelijan mielestä tämä oli paras kurssi, jolle he koskaan olivat osallistuneet.