Sosiaalityön pääaineopiskelijoiden ammattiuraan liittyvät preferenssit ja niitä selittävät tekijät - Af Ursin Piia; Kallio Johanna; Blomberg Helena; Kroll Christian (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, 2025)
Pula sosiaalityöntekijöistä on kasvattanut painetta lisätä sosiaalityön koulutuspaikkoja yliopistoissa. Artikkelissa tarkastelemme sosiaalityön opiskelijoiden urapreferenssejä ja niihin liittyviä tekijöitä. Kyselytutkimuksemme mukaan aloituspaikkojen lisäys ei ratkaise sosiaalityöntekijäpulaa, koska valtaosalle opiskelijoista asiakastyö ei ole ensisijainen uravaihtoehto.