Kvaterniot - Takkunen, Sonja (My University, 2025)
Kvaterniot ovat kompleksilukujen neliulotteinen laajennus. Niillä on yksi reaaliosa ja kolme imaginääriyksikköä: i, j ja k. Kvaternioille on määritelty epäkommutatiivinen tulo ja ne muodostavat ryhmän sen suhteen. Kvaternioilla voi myös kuvata pisteitä kolmiulotteisessa avaruudessa. Niiden avulla tehtävistä kierroista on hyötyä esimerkiksi tietokonegrafiikoissa ja robotiikassa.
Keywords: kvaterniot, kierrot, rotaatiot