Lasten ja nuorten myokardiitti - mitä uutta? - Arola Anita; Ojala Tiina (Suomen Lääkäriliitto, 2022)
Lasten ja nuorten myokardiittidiagnoosi edellyttää kliinistä epäilyä ja useiden kliinisten ja laboratoriotutkimustulosten sekä sydämen kuvantamislöydösten yhdistämistä.
Lasten myokardiitti edellyttää aina sairaalaseurantaa. Hoito on pääsääntöisesti oireenmukaista; verenkierron tukilääkkeitä tai hengitystukea tarvitaan vain harvoin.
Immunosuppressiivisia lääkkeitä tai immunoglobuliineja ei edelleenkään suositella käytettäviksi lasten virusmyokardiitin hoidossa.
Myokardiitin ennuste on yleensä hyvä.