P-u –anturin hyödyntäminen äänitehotason määrityksessä - Laukka, Johann (My University, 2021)
Tutkielman aiheena oli tarkastella Microflown p-u –anturin rakennetta, toimintaa, ominaisuuksia ja käyttömahdollisuuksia äänitehotason määrityksessä ja tämän menetelmän potentiaalisia etuja melunhallintaan. Tutkielmaan kuuluu myös kokeellinen osuus, jossa määritetään äänilähteen äänitehotaso kaiuntahuoneessa ensiksi äänipainemittarilla ja tämän jälkeen p-u –anturin avulla scan & paint menetelmällä. P-u –anturin avulla tehdyt mittaukset toistettiin 94,8 dB taustamelussa ja tarkasteltiin taustamelun vaikutusta mittaustuloksiin. Tuloksiksi saatiin äänenpainemenetelmällä 93,49 dB ja p-u –anturin avulla 93,00 dB. P-u –anturin avulla saatu tulos taustamelussa oli 92,17 dB. Mittauksista voitiin päätellä p-u –anturin avulla tehtyjen mittausten olevan huomattavasti helpompia ja nopeampia, kuin äänipainemittarilla suoritetut mittaukset, jossa mittausympäristöllä on vaativat standardit. Mittaustuloksista voitiin päätellä p-u – anturin avulla saatujen tulosten oikeus ja ettei kyseinen taustamelu vaikuttanut tuloksiin merkittävästi.