Käydään puolitiehen taloksi – Ulkoistuskumppanuuden laatuun vaikuttavat tekijät HR ulkoistuksen kontekstissa - Valtonen, Julia (My University, 2023)
Globalisaatio, yritysten välinen hyperkilpailu sekä nopeat muutokset markkinoissa pakottavat yrityksiä fokusoitumaan omaan ydinliiketoimintaansa. (Hanafizadeh & Ravasan 2018, 146; Chang ym. 2020, 2; Liu ym. 2021;). Tähän jatkuvasti yleistyvänä ratkaisuna yritykset ulkoistavat liiketoimintojaan ulkopuolisille palveluntarjoajille. Ulkoistamien on yritykselle strateginen liike, joka tarjoaa uudenlaista joustavuutta käsitellä muuttuvia liiketoimintaympäristöjä aikaisempaa tehokkaammin (Sandhu ym. 2018, 2198). Tällaista ulkoistusta voidaan tarkastella nykykirjallisuuden valossa ulkoistuskumppanuutena. Viime vuosina on laajennettu käsitystä kumppanuuden laadusta monitahoisena käsitteenä, joka pitää sisällään useita muuttujia. Ymmärrystä kumppanuuden laadusta on moniulotteisen rakenteensa vuoksi tärkeä lisätä. (Kim ym. 2022, 25.) Ulkoistuskumppanuuden tutkiminen on tärkeää niin palveluntarjoajan kuin asiakkaankin organisaation menestyksen ja kilpailukyvyn kannalta. Ulkoistamiskumppanuuden tutkiminen on perusteltua useasta näkökulmasta. Näitä ovat esimerkiksi: (1) kumppanuuden onnistumisen varmistaminen, (2) riskien hallinta, (3) kumppanin valinta, (4) suorituskyvyn seuranta sekä (5) asiakastyytyväisyys. Tässä tutkielmassa tutkitaan ulkoistuskumppanuutta sekä sen laatuun vaikuttavia tekijöitä asiakkaan ja palveluntarjoajan välillä, HR-toimintojen ulkoistamiskontekstissa. Tutkielman tavoitteena on laajentaa näkemystä ulkoistuskumppanuudesta sekä ymmärtää tarkemmin kumppanuuden näkemykseen ja kokemukseen vaikuttavia tekijöitä. Tutkielman toteutus on laadullinen tapaustutkimus, jonka empiriaan on puolistrukturoidulla teemahaastattelulla haastateltu tutkielman toimeksiantajan Adeccon olemassa olevia asiakkaita, jotka ovat ulkoistaneet henkilöstön hankinnan palvelukokonaisuuden Adeccolle. Tutkielma keskittyy pääasiassa selittämään ulkoistavan organisaation näkemystä ulkoistuskumppanuudesta. Kerättyä aineistoa peilataan olemassa olevaan tutkimuskirjallisuuteen, joka käsittelee ulkoistusta sekä kumppanuutta ja niiden laatuun vaikuttavia tekijöitä. Tutkimuskirjallisuudesta tehdyt havainnot ohjaavat tutkielmaa teoriasidonnaisen aineiston analyysin avulla peilaten aineiston havaintoja aikaisempiin tutkimustuloksiin. Tutkielman johtopäätöksenä voidaan tunnistaa erilaisia kumppanuuden laatuun vaikuttavia tekijöitä, joiden heijastumista kumppanuuteen voidaan tarkastella joko positiivisten tai negatiivisten vaikutusten kautta. Tutkielmassa havaittuja laatuun vaikuttavia tekijöitä selittää pääasiallisesti haastateltavien kokemukset kumppanuudesta sekä olemassa oleva tutkimuskirjallisuus. Tutkielma tunnistaa kumppanuuden laatuun vaikuttaviksi tekijöiksi esimerkiksi luottamuksen ja sitoutumisen, kommunikaation, tehokkuuden ja ammattitaidon, tiedon jakamisen sekä hyvän palvelumuotoilun. Näiden tekijöiden ilmentymistä peilataan riskien ja haasteiden, sekä onnistumisien kautta haastateltavien omiin näkemyksiin sekä kokemuksiin. Tällaisen tutkimuksen jälkeen pystytään ymmärtämään ulkoistuskumppanuuksien moniuloitteisuutta sekä perustelemaan laatuun vaikuttavia tekijöitä.
Keywords: HR-ulkoistus, kumppanuus, ulkoistuskumppanuus