Suomen tulevaisuuden kasvu- ja liiketoimintapotentiaalit. Teknologiakehitys ja innovaatioiden uudenlaiset käyttömahdollisuudet kuluttajille ja liiketoiminnalle - Lauraéus, Theresa; Tinnilä, Markku; Kaivo-oja, Jari (fi=Turun yliopisto. Turun kauppakorkeakoulu|en=University of Turku, Turku School of Economics|, 2021)
Suomen tulevaisuuden visiot ja tärkeimmät innovatiiviset kasvualueet ja tulevaisuuden hyvinvointi Suomessa” -hanke on tutkinut Suomen tulevaisuuden liiketoimintapotentiaalia ja Suomen kilpailukyvylle tärkeimpiä tulevaisuuden teknologisia innovaatiota ja kasvualueita. Tutkimuksessa on mitattu uusien teknologioiden tärkeyttä Suomelle ja vaikutuksia yhteiskuntaan, elämän laatuun ja kulutustottumuksiin. Tutkimuksessa tuli esiin noin pari tuhatta uusien teknologioiden kuluttajatuotteiden ideaa. Samoin tutkittiin teknologioiden vaikutuksia Suomen kilpailukykyyn, talouskasvuun ja yrittäjyyteen, sekä työn luonteeseen että työllisyyden parantamiseen. Tutkimme myös Suomen hyvinvointiin ja työllisyyteen liittyviä asioita. Nykypäivänä Internetin uusi kehitysaalto Internet of Things (IoT) on vahvasti käynnissä ja COVID-19 -viruksen takia etätyöt ovat arkipäivää eikä harvojen etuoikeus. Hanke tukee työpaikkojen luomista ja uuden teknologian ja innovaatioiden käyttöönottoa Suomessa. Tutkimuksen tavoitteena on tuottaa uutta tietoa Suomalaisen yhteiskunnan, tutkijoiden ja yritysten tarpeisiin. Paljon on panostettu erilaisten teknologioiden kehittämiseen, mutta mitkä ovat kuluttajan ja yhteiskunnan kannalta tärkeimpiä sovelluksia ja tuotteita. Hanke tutkii uusia käyttö- ja hyödyntämismahdollisuuksia ja uusia pienyritysmahdollisuuksia mm. nanoteknologialle, robotiikalle, aurinkopaneeleille, RFID-koodille, nelikoptereille, internetille ja verkostoituneille älysovelluksille: mm. vanhustenhoidossa, ikääntyvien ihmisten palveluissa, yhteiskunnan palveluissa, älyvaatteissa, energian säästössä, kestävässä kehityksessä (mm. aurinkopaneelien laajempi ja uudenlainen käyttö), sekä ekologisuudessa ja energiatehokkuudessa kuljetusalalla. Tutkimus toteutettiin Tieto ja palvelujohtamisen laitoksella, Aalto yliopiston kauppakorkeakoulussa sekä Tulevaisuuden tutkimuskeskuksessa, Turun yliopiston kauppakorkeakoulussa osana Manufacturing 4.0 -hanketta.