Päihdehäiriö on yleinen muun mielenterveyshäiriön yhteydessä - Luoto, Kaisa; Levola, Jonna; Aalto, Mauri; Niemelä, Solja (Suomen lääkäriliitto, 2025)
Mitä vaikeampi psykiatrinen sairaus, sitä tavallisempi on päihdehäiriö.
Samanaikaisen päihde- ja muun mielenterveyden häiriön hoito tulee järjestää integroituna eli yhden moniammatillisen työryhmän toteuttamana.
Hoidon suunnittelussa on tärkeää huomioida vaiheittaisuus ja asettaa realistiset tavoitteet.
Kun häiriöiden samanaikaisesta hoidosta on vähän tutkimustietoa, noudatetaan mahdollisimman hyvin erillisten häiriöiden hoitosuosituksia.