Koodausteoriaa lukiolaiselle - Ruus, Stella (fi=Turun yliopisto|en=University of Turku|, 2018)
Opinnäytetyö Koodausteoriaa lukiolaiselle on tarkoitettu oppimateriaaliksi. Tutkielma soveltuu matematiikasta tai matematiikan yliopisto-opinnoista kiinnostuneelle lukiolaiselle itsenäiseen opiskeluun. Tutkielmaa voi myös käyttää opettajan johdolla pidettävän kurssin pohjamateriaalina. Koodausteorian kurssi sisältyy yliopiston syventäviin opintoihin, jolloin opiskelijoilla on jo riittävästi pohjatietoa. Tässä tutkielmassa on esitetty koodausteorian kannalta oleelliset lineaarialgebran käsitteet eli opiskelija tutustuu tutkielman kautta myös lineaarialgebraan. Pro gradu -tutkielman ensimmäisessä osassa johdatellaan opiskelija koodausteorian maailmaan ja tutustutaan peruskäsitteisiin. Toisessa osassa esitetään lineaariset koodit. Viimeisessä osiossa tutustutaan matriiseihin ja lopulta esitetään koodauksessa tapahtuneen virheen korjaaminen matriisin avulla.