Koronapandemia oli vasta alkusoittoa – monihäiriötila haastaa Suomen kriisinkestävyyden - Sorsa Ville-Pekka; Lerkkanen Marja-Kristiina; Hautakorpi Johanna; Hakosalo Heini; Valkonen Ville (Toinen Aatos Oy, 2026)
Korona oli akuutti terveyskriisi, joka kärjisti samalla suuren määrän muita kriisejä. Globaalit turvallisuusuhat ja ilmastonmuutos johdannaisineen kasvattivat kriisisuman monihäiriötilaksi. Saamme koronakriisin hoidosta arvokasta oppia tulevien päällekkäisten häiriötilojen hallintaan, kirjoittaa Suomen Akatemian yhteydessä toimivan strategisen tutkimuksen PANDEMICS-ryhmä.