Kannabiksen käytön terveyshaitoista on tärkeää olla ajan tasalla - Levola, Jonna; Denissoff, Alexander; Mustonen, Antti; Niemelä, Solja (Suomen lääkäriliitto, 2025)
- Kannabiksen käyttö lisääntyy, ja sitä käyttäviä potilaita kohdataan enenevässä määrin myös terveydenhuollossa.
- Erityisesti korkea THC-pitoisuus liittyy kannabiksen käytön yhteydessä ilmeneviin psykiatrisiin haittoihin.
- Kannabiksen runsas käyttö on erityisesti nuorilla yhteydessä kielteisiin kognitiovaikutuksiin.
- Kannabiksen käyttö raskausaikana on yhteydessä raskauskomplikaatioihin ja syntyvän lapsen myöhempiin tarkkaavuus- ja käytösongelmiin.
- Kannabis vaikuttaa haitallisesti keuhkoihin. Erityisesti keuhkoputkitulehdukselle altistava vaikutus on suurempi kuin tupakalla.