Koneälyn käyttö 3D-tulostuksessa virhetilanteiden tunnistamiseksi - Kivelä, Jere (My University, 2024)
3D-tulostus on moderni ja jatkuvasti yleistyvä valmistustapa teollisuudessa ja yk- sityiskäytössä. Tässä kandidaatintutkielmassa tarkastellaan 3D-tulostuksen virhe- tilanteita ja niiden tunnistukseen kehitettyjä menetelmiä. Tutkielmassa käsitellään yleisimpien virhetilanteiden syntymistä ja tarjotaan mahdollisia korjauskeinoja. Kes- keisenä aiheena on konenäön ja koneälyn toimintaperiaatteet sekä niiden soveltami- nen 3D-tulostuksessa. Tutkielma käy läpi eri tutkijaryhmien tuloksia tunnistuksen alalta, korostaen sitä, että ei ole olemassa yhtä oikeaa menetelmää tunnistukseen. Jokaisella menetelmällä on omat vahvuutensa ja heikkoutensa, mikä tekee niistä soveltuvia erilaisiin käyttökohteisiin aina yksittäisen henkilön tarpeista suuriin tu- lostusoperaatioihin.
Keywords: 3D-tulostus, koneäly, konenäkö, virhetilanteet