Korvakäytävän punajäkälä - diagnoosiin varhain kuulon heikkenemisen estämiseksi - Hieta Niina; Ventelä Sami; Kujari Harry (Suomalainen lääkäriseura Duodecim, 2025)
Punajäkälä on iholla, kynsissä ja limakalvoilla esiintyvä sairaus. Harvinaista korvakäytävien punajäkälää todetaan eniten keski-ikäisillä naisilla, joilla sitä esiintyy myös muualla, erityisesti suun, ulkosynnyttimien ja emättimen alueella. Tyypillisiä oireita ovat tavanomaiseen hoitoon huonosti vastaava korvakäytävien eritys ja ahtautuminen sekä kuulon heikkeneminen. Diagnoosi perustuu tyypillisiin oireisiin ja punajäkälän esiintymiseen muilla alueilla.