Koronapandemia haastoi demokratian – nyt on aika ottaa oppia kritiikistä - Rainio-Niemi Johanna; Pankakoski Timo; Sorkkila Matilda; Ylisaukko-oja Saara; Hakosalo Heini; Sorsa Ville-Pekka (Toinen Aatos Oy, 2026)
Pandemiakriisin jälkihoidossa tulee kiinnittää huomiota vastavirtanäkemysten ja hiljaisten äänten esiin tuomiseen. Täytyy tunnustaa avoimesti, että kaikki ei ole sujunut yksilön kannalta reilusti. Kansalaisten on näin helpompi hyväksyä se, että kaikki päätösten ikävät seuraukset eivät ole epäonnistumisia, kirjoittaa Suomen Akatemian yhteydessä toimivan strategisen tutkimuksen PANDEMICS-ryhmä.