Simplex-algoritmista - Hulkko, Akseli (My University, 2025)
Tässä tutkielmassa esitetään matemaattisen optimoinnin yksi tunnetuimmista algoritmeista, simplex-algoritmi, sekä sen pohjalta kehitetty parannettu simplex-menetelmä. Tutkielmassa esitetään miten lineaarista optimointiongelmaa voi muokata. Tämän jälkeen esitetään kaksivaiheinen simplex-algoritmi, jota voidaan käyttää sallitun kantaratkaisun etsimiseen. Lisäksi esitetään simplex-algoritmin ja parannetun simplex-menetelmän algoritmit, ja ratkaistaan niiden avulla lineaarinen optimointiongelma.