Korkeakoulukumppanuudet alueellisen TKI-toiminnan tukena: Satakunnan kestävän siirtymän menestystekijät - Haukioja, Teemu; Pohjola, Tuomas (Turun yliopisto, 2025)
Tämä artikkelikokoelma käsittelee kestävän siirtymän moninaisia ulottuvuuksia Satakunnan alueella. Se korostaa yliopistojen ja tutkimuslaitosten merkittävää roolia innovaatioiden ja kasvun vauhdittajina, painottaen yhteistyön tärkeyttä eri sidosryhmien, kuten yritysten, tutkimuslaitosten sekä julkisen ja kolmannen sektorin toimijoiden välillä. Kokoelma käsittelee laajasti kestävän siirtymän haasteita ja mahdollisuuksia, aina vihreän ja digitaalisen muutoksen vaikutuksista paikallisiin talouksiin, aluebrändäyksen merkitykseen ja yliopistojen rooliin alueellisen kehityksen tukemisessa. Kokoelman kirjoittajat edustavat monialaista asiantuntemusta, joka kattaa oikeustieteen, rahoituksen, biologian, markkinoinnin, matkailun, teknologian, ympäristötieteen, taloustieteen ja julkishallinnon. He ovat oman alansa asiantuntijoita, jotka tuovat ainutlaatuisia näkemyksiä ja ajankohtaisia perspektiivejä kestävän siirtymän monimutkaiseen teemaan. Artikkelikokoelma korostaa kokonaisvaltaisen lähestymistavan tarvetta kestävään siirtymään, ottaen huomioon taloudellisten ja ympäristöllisten tekijöiden lisäksi myös sosiaaliset ja eettiset näkökohdat. Se painottaa alueen kaikkien sidosryhmien välisen yhteistyön ja viestinnän kriittistä merkitystä kestävien käytäntöjen onnistuneen toteuttamisen varmistamisessa. Kokoelma tarjoaa kattavan katsauksen Satakunnan kestävän siirtymän haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Se tarjoaa arvokasta tietoa päättäjille, yrityksille, tutkijoille ja muille sidosryhmille, jotka vaikuttavat alueen tulevaisuuden muotoutumiseen. Kirjoittajien näkemykset ja suositukset muodostavat olennaisia rakennuspalikoita Satakunnan kestävän kehityksen tiekartalle, joka voi toimia mallina muille alueille, jotka kohtaavat samanlaisia haasteita.