Funding in networked medical research : A cancer research perspective - Hynninen, Satu (My University, 2022)
Cancer research is complex, yet extremely important field of research that contributes to the common health and wellbeing of mankind. Cancer research has developed notably over the last 20 years, but it is still very time-consuming and requires a variety of resources. Research funding is in the centre of eternal resource-conversation related to cancer research. Networks are a significant part of all medical research as they enable knowledge transfer and thus more efficient and prolific research. Nowadays they are wide and cross national borders, which also causes some challenges. Networks have been an increasingly popular theme in academic research, but we still lack knowledge of how they are related to research funding. The aim of this study is to clarify, what is the role of networks in developing research funding in cancer research. This study was conducted as a qualitative research with an interpretive approach. The existing literature on medical research, medical networks, and medical research funding was extensively reviewed to gain a thorough understanding about the context of the research question. Expert interviews were used to collect empirical data, which was then combined with the theoretical framework to provide theoretical and practical implications and suggestions on how cancer research funding could be developed. The data was analysed with an exploratory approach, utilising thematic analysis. This study clarifies that networks play an important part in cancer research and also in cancer research funding. Cooperation between different actors is a necessity in this complex field of research, and wide networks enhance the chances of a researcher to get funding, which is an enabler of research. Through networks, it is possible to develop cancer research and cancer research funding, if emphasis is placed on enhancing the cooperation and communication between different parties in the networks. This study also points out several challenges regarding cancer research networks and funding, such as the decrease of public funding, increased requirements in research work and funding applications, the complexity and length of research funding process and the difficulty of cross-sectoral cooperation. It could be concluded that trust, respect, and open communication among networks are in a key position when overcoming those challenges.

Syöpätutkimus on monimutkainen, mutta erittäin tärkeä tutkimusala, joka edistää ihmiskunnan terveyttä ja hyvinvointia. Syöpätutkimus on kehittynyt huomattavasti viimeisen 20 vuoden aikana, mutta se on edelleen hyvin aikaa vievää ja vaatii monenlaisia resursseja. Tutkimusrahoitus on syöpätutkimukseen liittyvän ikuisen resurssikeskustelun keskipisteessä. Verkostot ovat merkittävä osa kaikkea lääketieteellistä tutkimusta, koska ne mahdollistavat tiedon siirron ja siten tehokkaamman ja tuottavamman tutkimuksen. Nykyään ne ovat hyvin laajoja ja ylittävät kansalliset rajat, mikä aiheuttaa myös haasteita. Verkostot ovat olleet yhä suositumpi teema akateemisessa tutkimuksessa, mutta tietoa siitä, miten ne liittyvät tutkimusrahoitukseen ei ole vielä tarpeeksi. Tämän tutkimuksen tavoitteena on selvittää, mikä on verkostojen rooli syöpätutkimuksen tutkimusrahoituksen kehittämisessä. Tämä tutkimus suoritettiin kvalitatiivisena tutkimuksena hyödyntäen tulkitsevaa lähestymistapaa. Olemassa olevaa kirjallisuutta lääketieteellisestä tutkimuksesta, lääketieteellisistä verkostoista ja lääketieteellisen tutkimuksen rahoituksesta tarkasteltiin laajasti, jotta saatiin perusteellinen käsitys tutkimuskysymyksen kontekstista. Empiirinen data kerättiin asiantuntijahaastatteluilla, joka yhdistettiin sitten teoreettiseen viitekehykseen, jolloin saatiin teoreettisia ja käytännön johtopäätöksiä ja ehdotuksia siitä, miten syöpätutkimuksen rahoitusta voitaisiin kehittää. Datan analysoinnissa hyödynnettiin tutkivaa lähestymistapaa ja temaattista analyysiä. Tämä tutkimus selventää, että verkostoilla on tärkeä rooli syöpätutkimuksessa ja myös syöpätutkimuksen rahoituksessa. Eri toimijoiden välinen yhteistyö on välttämätöntä tällä monimutkaisella tutkimusalalla, ja laajat verkostot lisäävät tutkijan mahdollisuuksia saada rahoitusta, joka taas mahdollistaa tutkimustyön. Verkostojen avulla on mahdollista kehittää syöpätutkimusta ja syöpätutkimuksen rahoitusta, jos keskitytään verkostojen eri toimijoiden välisen yhteistyön ja viestinnän tehostamiseen. Tämä tutkimus tuo esiin myös useita syöpätutkimuksen verkostoihin ja rahoitukseen liittyviä haasteita, kuten julkisen rahoituksen vähentyminen, lisääntyneet vaatimukset sekä tutkimustyössä että rahoitushakemuksissa, rahoitusprosessin kesto ja monimutkaisuus ja hankaluudet sektorien välisessä yhteistyössä. Tutkimuksen perusteella voidaan todeta, että luottamus, kunnioitus ja avoin viestintä verkostojen välillä ovat avainasemassa näiden haasteiden ratkaisemisessa.
Keywords: Medical research, cancer research, networks, research funding