Uusien proteiinin lämpödenaturaatioon perustuvien lääkeaineseulontamenetelmien kehittäminen - Eskonen, Ville (fi=Turun yliopisto|en=University of Turku|, 2017)
Lääkeaineseulonnassa uusille entistä herkemmille ja monikäyttöisimmille menetelmille on jatkuva tarve. Lämpödenaturaatioon perustuvien luminesenssimenetelmien vahvuutena on niiden suurempi herkkyys suhteessa huoneenlämpötilassa tehtyyn analyysiin yhdistettynä luminesenssidetektorin pieneen määritysrajaan. Lämpödenaturaatiomenetelmien periaatteena on saada kohdeproteiini denaturoitumaan, jotta siihen sitoutuvan lääkeainemolekyylin vaikutus siihen voidaan havaita esimerkiksi denaturaatiolämpötilan nousuna. Kokeellisen osan tavoitteena oli kehittää aikaerotteiseen luminesenssiin perustuvia menetelmiä, joita voitaisiin käyttää lääkeaineseulonnassa. Ensimmäisessä osassa tarkoituksena oli kehittää lämpödenaturaatioon perustuva menetelmä, jolla voidaan havaita malliproteiinin stabiiliuuden kasvu, kun ligandi sitoutuu siihen epäspesifisesti. Systeemi kuvaa tilannetta, jossa lääkeaineen sitoutuminen kohdeproteiiniinsa muuttaa proteiinin stabiiliuutta. Toisessa osassa tavoitteena oli kehittää menetelmä, jolla havaitaan peptidi-menetelmällä proteiinien jälkitranslationaalinen modifikaatio.